+40.744.593.864 office@all-tour.ro

SOUSSE

contact

SOUSSE 

Pret de la:  580 Euro/7 nopti-8 zile-5*/pers

Oferte speciale: Early booking

Pachet charter cu avion din Bucuresti

Descrierea ofertei

Oras maritim inca din antichitate, situat la 140 Km de Tunis, Sousse este construit pe coasta mediteraneana a Tunisiei.
Numele: Hadrumete (Punic), Colonia Ulpia Trajana Augusta Frugifera Hadrumetina (Roman), Harinicopolis (Vandal), Justiniano (Byzantine), Soussa (Arabic).

Istorie
Colonie feniciana, Hadrumetum intra sub dominatia Cartaginei la sfarsitul sec. VI I.Hr. Aliata cu Roma impotriva Cartaginei, obtine statutul de oras liber (anul 146 d. Hr.) si este promovata la rang de colonie romana honoraica in timpul lui Traian (sec. II) si la sfarsitul sec. III sub Diocletian, devenind capitala Byzacenei. In secolul IV populatia este majoritar crestina. Mai tarziu, Hadrumetul primeste numele de Hunericopolis sub ocupatia vandala (sec. V) si Justianopolis sub ocupatia bizantina (sec. VI).

Asediata de Ibn Al Zoubair, Justianopolis este distrusa de Okba Ibn Nafa ce a reconstruit si renumit Soussa (sec. VII). La sfarsitul sec VIII incepe constructia Ribatului. Aleasa de aglabiti ca baza pentru expeditii catre Sicilia (827), Soussa este dotata cu un arsenal asemanator celui de la Tunis.
Dezvoltarea orasului devine vizibila din prima jumatate a sec. IX

Dupa Tunis si Sfax, Sousse este al treilea oras ca marima al Tunisiei, indeplinind functii multiple: capitala regiunii Sahel, port pescaresc si comercial, centru universitar si turistic. Vechile cartiere europene, cu aleile lor sobre si late, dau impresia unui oras dinamic si animat.
In piata din Sousse – situata in zona veche a orasului – localnicii isi etaleaza marfurile, pe care le negociaza cu multa pricepere.

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

HOTEL SOUSSE PEARL MARRIOT RESORT & SPA 5*

HOTEL JAZ TOUR KHALEF