+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Emiratele arabe unite

contact

Despre Emiratele arabe

Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt cunoscute drept taramul negustorilor. Locuitorii celor sapte principate care alcatuiesc EAU – Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah si Umm al Qaiwain – au aceasta indeletnicire de secole intregi. Faceau negustorie pe mare, de-a lungul coastelor Golfului Persic. In 1820, dupa lungi negocieri cu britanicii satui de atatea atacuri asupra vaselor lor, a avut loc un armistitiu, iar principatele au devenit cunoscute sub denumirea de Statele Armistitiului. In 1971, au devenit independente si au format EAU.

Cel mai mare stat, Abu Dhabi, este si cel mai mare producator de petrol, insa Dubai (prin portul sau) are una dintre cele mai mari facilitati maritime din lume.

Coasta Golfului are foarte multe intinderi mlastinoase sarate, in vreme ce interiorul tinutului este recunoscut pentru campiile desertice aride (mai putin de 1,2% din terenul EAU este arabil).

In afara de petrol, natura nu a fost foarte darnica in EAU, de aceea poate si locuitorii sai au inceput sa-si construiasca tot ce aveau nevoie. Asa se explica aparitia insulelor de vis in mijlocul desertului, cu toate facilitatile necesare.

In timp, EAU a devenit una dintre cele mai ravnite destinatii pentru afaceri si agrement. Ai soare, nisip, mare turcoaz si multe zone de shopping – emiratele sunt imbatabile in privinta acestor oferte. La care se adauga restaurantele excelente, evenimentele spectaculoase, cultura interesanta si serviciile ireprosabile.

Povestea de succes se datoreaza si infrastructurii complexe – aeroporturi, metrou, linii de tramvai, taxi; EAU a devenit un adevarat hub pentru marile calatorii.

In emirate sunt prezente toate brandurile de top din industria hoteliera, exista statiuni high-end si facilitati turistice premium de invidiat. Cat despre gastronomie, este un adevarat deliciu sa iei masa acolo!

Ai expozitii de vizitat, evenimente sportive la care sa participi (curse de cai, golf, formula 1, tenis), mall-uri pe care nu ai timp sa le strabati o zi intreaga. Ce-ti poti dori mai mult?

Relieful, saracacios pe alocuri, ascunde frumuseti nebanuite si un peisaj variat: deserturi spectaculoase, munti abrupti si insule tivite cu mangrove.

Pentru multi, EAU inseamna un singur stat – Dubai; orasul SF, cu celebrii sai zgarie-nori si insule in forma de palmier. Dar dincolo de sclipiciul acestui stat, te asteapta un mozaic intreg de minuni pe care merita sa le vizitezi, pentru ca fiecare din celelalte sase state are aura si caracterul sau propriu.

Locaţii

DUBAI 

Pret de la:  700 Euro/7 nopti-8 zile/pers

Oferte speciale: Early booking

Pachet charter cu avion din Bucuresti

RAS AL KHAIMAH 

Pret de la:  830 Euro/7 nopti-8 zile/pers

Oferte speciale: Early booking

Pachet charter cu avion din Bucuresti