+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Litoral

contact

Despre Litoral

Litoralul romanesc se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare.Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din extremitatea nordica pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este dominat de Delta Dunarii si lacurile de coasta. Incepand din zona Capului Midia (Navodari) si pana la Vama Veche (granita cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stapanesc litoralul romanesc.Aceasta portiune de litoral se intinde pe o distanta de 82 de kilometri si reprezinta zona cea mai frecventata de turisti.

Clima temperata, apa cu salinitate redusa si orientarea plajei catre est creaza conditii excelente pentru petrecerea unui concediu estival in cele mai bune conditii pe litoralul romanesc. Plajele de pe litoralul romanesc sunt acoperite cu nisip fin si au o latime generoasa care atinge in unele locuri 150 – 200 de metri. Exista totusi o diferenta sesizabila intre plajele din nordul litoralului (Navodari, Mamaia, Constanta) si plajele din sud. Cele din nord sunt mai late si pastreaza o linie a tarmului uniforma, in timp ce intinderile de nisip din sudul litoralului au multe sectoare mai inguste, sunt brazdate de golfuri sau marginite de faleze inalte. Pe litoralul romanesc soarele straluceste aproximativ 2.500 de ore pe an, medie identica cu cea a plajelor din Croatia si foarte asemanatoare cu cea a coastelor mediteraneene.

Litoralul romanesc ofera optiuni de cazare multiple. Turistii au la dispozitie peste 250.000 de locuri de cazare in hotelurile, vilele si pensiunile agroturistice din cele 12 statiuni de pe litoral: Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, la care se adauga 2 Mai si Vama Veche, insa cu titlu neoficial. Pe litoral exista o multime de oportunitati de distractie si agrement care acopera preferintele si exigentele tuturor turistilor care isi petrec aici vacanta. In ultimii ani, de-a lungul litoralului s-au dezvoltat numeroase restaurante si terase amenajate pe plaja sau in imediata apropiere a acestei, oferind turistilor posibilitatea de a se relaxa intr-o atmosfera vesela de vacanta si de a se delecta cu preparate romanesti, internationale sau pescaresti. De asemenea, litoralul romanesc ofera posibilitati de practicare a tuturor sporturilor acvatice, fiecare statiune dispunand de baze de agrement moderne. Optiunile de agrement pe litoral sunt completate de terenuri de tenis, fotbal si golf, parcuri de distractie si centre de divertisment care se intalnesc frecvent in statiuni. Posibilitatile de distractie sunt intregite de recentele constructii turistice din statiunea Mamaia dintre care le amintim pe cele mai importante: Aqua Magic si Telegondola. Nu doar plajele intinse si insorite, oportunitatile de cazare si posibilitatile de agrement fac litoralul romanesc atractiv! In zona exista o multime de obiective si atractii turistice care merita vizitate. Muzee, monumente istorice de mare insemnatate, ruine antice, biserici, manastiri, rezervatii naturale unice in tara si in Europa si multe alte atractii intregesc pitorescul litoralului romanesc si al pamantului doborgean.

Locaţii

NEPTUN-OLIMP 

Pret de la: 120 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii

JUPITER-CAP AURORA 

Pret de la: 120 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii

EFORIE NORD 

Pret de la: 110 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

SATURN 

Pret de la: 100 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

VENUS  

Pret de la: 120 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii

MANGALIA 

Pret de la: 130 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

COSTINESTI 

Pret de la: 100 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii

MAMAIA 

Pret de la: 150 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii