+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Sinaia

contact

SINAIA

Pret de la: 130 Lei/zi/pers

 

Descrierea ofertei

Sinaia, celebrul oras situat in Valea Prahovei, este nu doar una dintre cele mai populare si atractive statiuni turistice din Romania, ci si un loc plin de istorie, farmec si o eleganta desprinsa parca din alt secol. Strabatuta de DN 1 si calea ferata care leaga orasele Ploiesti si Brasov, aceasta localitate de la granita judetelor Prahova si Dambovita a devenit cunoscuta mai ales dupa ce a fost desemnata drept resedinta regala de catre Carol I, care este responsabil si pentru ideea construirii Castelului Peles.

Locul in care s-au nascut ultimii doi regi ai Romaniei, Carol al II-lea si Mihai I, Sinaia este cap de lista nu doar pentru turistii romani, ci si pentru strainii care ne viziteaza tara. Intr-o statiune atat de vie si la propriu si la figurat, datorita naturii splendide, respectiv atractiilor de tot soiul, singura provocare pare gasirea hotelului perfect. Din fericire, va suntem alaturi cu cele mai bune oferte de cazare in Sinaia, la preturi avantajoase si cu nenumarate beneficii incluse.

Odata rezolvata problema cazarii in Sinaia, cu ajutorul nostru, puteti incepe sa va bucurati de ce are de oferit micutul si cochetul oras de la poalele muntilor Carpati. Cazinoul din Sinaia, situat in parcul Dimitrie Ghica, a fost construit tot la initiativa Regelui Carol I si este una dintre cele mai emblematice cladiri din oras. Istoria sa incepe in anul 1912, fiind marcata de concertul lui George Enescu, pe atunci un tanar virtuoz al viorii, si continua cu intermitente, din cauza celor doua razboaie mondiale si a instaurarii regimului comunist.

Indiferent ca sositi in statiune cu trenul sau cu masina, inainte de cazarea in Sinaia va sugeram sa vizitati un alt simbol al locului, ansamblul de monumente istorice format din gara regala si gara de calatori. De acolo, puteti ajunge cu usurinta la Casa compozitorului George Enescu, cunoscuta si sub numele de Vila Luminis, dar si la Manastirea Sinaia, asezamantul ortodox inclus pe Lista monumentelor istorice din Romania, format din biserica Adormirea Maicii Domnului, paraclis, staretie, chilii si zidul incintei vechi.

Un spatiu aparte in cadrul statiunii il ocupa, atat la propriu, cat si la figurat, ansamblul Castelului Peles, format din cladirea propriu-zisa, alte doua castele mai mici, Pelisor si Foisor, uzina electrica, adapostind fosta moara a manastirii, Casa Ceramicii, parcul, dar si vilele Economat, Cavalerilor, Sipot si Casa Noua. Construit intre anii 1873 si 1914, Castelul Peles a fost resedinta de vara a regilor Romaniei, iar in prezent se afla in proprietatea Familiei Regale si adaposteste Muzeul National Peles.

Consulta ofertele de cazare in Sinaia si viziteaza perla Carpatilor!

Cazarea in Sinaia se poate realiza intr-unul dintre nenumaratele hoteluri sau ansambluri de vile, multe dintre acestea situate si ele pe Lista monumentelor istorice. Iar sederea in statiunea supranumita „perla Carpatilor” nu se poate incheia fara o vizita la Casa istoricului Nicolae Iorga, Cimitirul eroilor din Primul Razboi Mondial sau Muzeul orasului Sinaia, cel mai nou obiectiv turistic din statiune, construit in incinta fostului Castel Stirbey.

All Tour sustine turismul in Romania si iti este alaturi cu cele mai bune oferte de cazare in Sinaia, celelalte statiuni de pe Valea Prahovei, dar si din alte zone cu potential mai mult sau mai putin explorat din tara noastra.

HOTELURI RECOMANDATE:

HOTEL CARPATHIA 4*

HOTEL INTERNATIONAL 4*

HOTEL SINAIA 4*

HOTEL REGAL 4*

HOTEL CUMPATU 4*

HOTEL MARA 4*

HOTEL VILA ECONOMATU 4*

HOTEL FOISORUL CU FLORI 4*

HOTEL PALACE 4*

HOTEL BUCEGI 3*

HOTEL MAREA NEAGRA 3*

HOTEL EXCELSIOR 3*