Geoagiu Băi
contactGEOAGIU BĂI
Pret de la: 75 Lei/zi/pers
Oferte speciale: Inscrieri timpurii, O inima sanatoasa, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori
Descrierea ofertei
Orașul Geoagiu împreună cu cele 10 localități componente se întinde pe o suprafață de 155,69 km pătrați în partea nord-estică a județului Hunedoara la granița cu județul Alba, este situat la 45°55` latitudine nordica si 23°15`longitudine estica iar altitudinea fata de nivelul marii e de 217 metri, situat într-o depresiune formată de ultimele ramificații ale Munților Metaliferi. Teritoriul său este traversat de râul Mureș , în care se varsă venind dinspre nord Valea Geoagiului și pârâul Homorod.
Climatul zonei se încadrează în limitele sectorului cu climă temperat continentală.Variațiile atmosferice relativ scăzute, presiunea atmosferică uniformă, asociațiile temperaturii și umezelii aerului destul de reduse, predominarea timpului senin ca și scăderea precipitațiilor sub media pe țară, sunt doar câteva din elementele climatologice simțite aici.Poziția geografică de bazinet depresionar, explică în același timp existenta unor ierni relativ blânde.
Însă primele date privitoare la existența localității provin de pe vremea dacilor (mileniul I î.Hr.)și se datorează numeroaselor descoperiri arheologice făcute în zonă. Conform teoriilor mai multor istorici, numele de Germisara al castrului roman construit după cucerirea romana (sec. II d. Hr.) este de origine dacă, castrul însuși fiind ridicat pe locul unei vechi cetăți dacice. GERMISARA însemna “apă caldă” (germi = căldură; sara = cădere de apă) și se referea la apele termale din zonă, cunoscute de daci și exploatate apoi, la un nivel superior, de romani.
In prezent in zona acestor terme se afla stațiunea balneo-climaterica Geoagiu Bai situata la o altitudine de 350 m, într-o zona de un impresionant zbucium geologic, care explica formarea izvoarelor mezotermale, aici predomina un climat tonic reconfortant cu variații mici de temperatura, ierni blânde si veri plăcute, anual înregistrându-se peste 100 zile însorite. Factorii naturali de cura constau in : apele termominerale folosite in cura externa care tratează afecțiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, afecțiuni ale sistemului nervos periferic, afecțiuni asociate-boli dermatologice, nevroze astenice etc. , iar in cura interna tratează afecțiuni gastrice, ulcer, afecțiuni cronice hepatobiliare, colite, afecțiuni ale aparatului renal, afecțiuni asociate-endocrine, de nutriție, metabolice ,nămolul terapeutic (turba) indicat in tratamentul stărilor preartrozice ( tratament profilactic in profesiuni cu risc artrozic), reumatism degenerativ- artroze ale coloanei si articulațiilor periferice (in afara perioadelor de reactivare clinico-biologică), reumatism abarticular, periartrite, ( in afara perioadelor active) stări alergice după reumatism poliarticular acut sau prin infecții de focar in fazele de stabilizare clinico-biologica, sechele musculo-articulare si nervoase periferice după traumatisme, afecțiuni dermatologice ( eczeme cronice, psoriazis) care alături de bioclimatul local completeze zestrea balneara a stațiunii.
Peisajul pitoresc, izvoarele termale si minerale, monumentele si obiectivele istorice de patrimoniu constituie o certa și permanentă sursă de atracție turistică a zonei Geoagiu.
HOTELURI RECOMANDATE:
HOTEL GERMISARA 4*
HOTEL DIANA 3*
HOTEL AIDA 3*