+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Buşteni

contact

BUŞTENI

Pret de la: 120 Lei/zi/pers

 

Descrierea ofertei

Fara indoiala, Busteni este printre cele mai importante atractii de pe Valea Prahovei. Din acest motiv, All Tour ti-a pregatit numeroase oferte de cazare in Busteni, pentru o experienta turistica la superlativ!

Cand ne imaginam o vacanta intr-o statiune de munte, probabil ca gandul ni se indreapta prima oara catre Sinaia sau Poiana Brasov. Cu toate acestea, Busteni este binecunoscuta atat pentru turistii din zona, cat si pentru multi vizitatori din alte tari, care au ramas deosebit de placut impresionati de frumusetea acestor meleaguri. Chiar daca nu ofera aceleasi facilitati iubitorilor de sporturi de iarna, o vacanta in Busteni nu are cum sa se lase altfel decat cu povesti senzationale, demne de spus la gura sobei.

Aflat la baza Muntilor Bucegi, Busteni este un mic oras pitoresc, asezat la altitudinea de aproximativ 900 de metri. Desi oraselul nu are o data atestata a infiintarii, exista dovezi care confirma existenta in secolul al XVIII-lea a unui han in aceasta asezare, unde negustorii se puteau opri pentru a se odihni si a ingriji caii. Astazi, statiunea a devenit printre cele mai populare de pe Valea Prahovei, oferind atat panorame spectaculoase, cat si multe activitati interesante, precum drumetii, schi sau vizite la diverse obiective turistice din zona, cum ar fi Kalinderu sau Manastirea Caraiman. De asemenea, experienta urcarii pana la Crucea Caraiman este de neegalat, iar privelistea muntilor si a altor forme de relief din departare te va lasa fara cuvinte!

Iar daca optezi pentru ofertele de cazare in Busteni, nu uita nici de o vizita la unul dintre cele mai impresionante monumente arhitectonice ale zonei, Castelul Cantacuzino.Acesta a fost ridicat in prima decada a secolului XX de catre Gheorghe Cantacuzino, unul dintre cei mai influenti oameni politici al acelor vremuri. Din pacate, acesta nu a apucat sa se bucure foarte mult de noua resedinta de vara, trecand in nefiinta doar la doi ani dupa finalizarea constructiilor. Cu toate acestea, in prezent castelul a fost complet restaurat, dupa ce fusese lasat in paragina pe durata regimului de trista amintire. Opteaza pentru un tur de jumatate de ora al castelului si viziteaza camerele decorate somptuos, cu opere de arta scaldate in istoria acestor meleaguri.

Daca esti un impatimit al traseelor de munte, ai parte de vesti bune! Regiunea inconjuratoare este plina de minunatii naturale, abundand de trasee turistice, practicabile pe tot parcursul anului. Profita de ofertele de cazare in Busteni si bucura-te de nu mai putin de 58 de trasee montane, cu peisaje superbe, care abia asteapta sa fie descoperite!

Ofertele de cazare Busteni sunt foarte variate, astfel incat cu siguranta vei gasi locul ideal pentru a-ti petrece o vacanta alaturi de cei dragi, departe de tumultul neobosit al oraselor.

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

PENSIUNEA CASA FREYA 4*

 

HOTEL SILVA 3*

HOTEL CARAIMAN 3*

HOTEL ALEXANDROS 3*

HOTEL IRI 3*