+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Băile Tuşnad

contact

BĂILE TUŞNAD

Pret de la: 110 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, O inima sanatoasa, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

Descrierea ofertei

Pe Valea Oltului, in sudul depresiunii Ciuc, inconjurata de muntii Harghita si Bodoc, poate fi intalnita statiunea Baile Tusnad, cunoscuta pentru apele sale cu proprietati medicinale. Avand o populatie de doar 1600 de persoane, este cel mai mic oras din Romania. Bucura-te in tihna de un concediu pe cinste si profita de ofertele la cazare in Baile Tusnad.

Nu doar spa-urile si apele minerale (care provin din 7 izvoare diferite) fac confortul turistilor, ci si naturaletea pitoreasca a regiunii. In apropiere se afla Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania.

Legenda spune ca vestea apelor miraculoase a pornit de la un baci din zona, care si-a scaldat fiul intr-unul dintre izvoarele regiunii, scapandu-l astfel de afectiunile de care suferea. Data fondarii statiunii este cel mai probabil 1842, iar dupa cercetarea proprietatilor terapeutice ale apelor, zona a fost dezvoltata de catre o companie in 1845. Cu toate acestea, numeroase lupte din acea vreme au contribuit la distrugerea rapida a bailor. Din fericire, imparatul Austriei, Franz Joseph, a vizitat orasul in 1852, prilej cu care a ordonat reconstructia bailor.

A urmat apoi o perioada de dezvoltare a statiunii, dupa anul 1860. Tot in acea vreme, contele Benedek Mikes, presedintele comitetului care se ocupa de ingrijirea bailor, a dispus ca apele din Tusnad sa fie supuse unei evaluari chimice. Acest lucru a marcat inceputul unei noi ere a evaluarii stiintifice si utilizarii apelor in scopuri medicinale. In 1890 a fost infiintat centrul medical Stefania, care a ramas principalul centru de tratament pana in 1975. In aceasta perioada au aparut primele hoteluri si statii de agrement, care pot fi observate si astazi. Asadar, nu sta pe ganduri si fa-ti din timp o rezervare! Beneficiaza si tu de ofertele de cazare Baile Tusnad si pregateste-te de un sejur relaxant, inconjurat de natura binefacatoare!

Dintre hotelurile si optiunile pe care ti le punem la dispozitie nu putem sa nu amintim Hotel Tusnad, care ofera atat cazare, cat si diverse pachete de tratament. Acesta este cunoscut la nivel international pentru terapiile aplicate in afectiunile cardiovasculare. Desigur, aerul curat si bogat in ozon are un merit deosebit, insa indicatiile terapeutice ale apelor nu se limiteaza doar la tratarea bolilor cardiovasculare, ci si ale afectiunilor de natura neuronala, digestive sau endocrine!

Lasa-te cucerit de frumusetea locurilor si alege una dintre cele mai frumoase vacante in Romania! Pentru un sejur petrecut in compania celor dragi, sau singur, in cautarea linistii si relaxarii, poti opta acum pentru multiple oferte de cazare in Baile Tusnad! Inspira aerul curat, elibereaza-ti gandurile si lasa-ti privirea sa soarba pentru o clipita peisajele incredibile ale zonei! Putine locuri se pot asemana cu Baile Tusnad, aceasta Perla ascunsa de pe Valea Oltului!

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

HOTEL O3ZONE 4*

 

HOTEL CIUCAS 3*

HOTEL FORTUNA 3*

 

HOTEL TUSNAD 2*