+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Băile Olăneşti

contact

BĂILE OLĂNEŞTI

Pret de la: 120 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, O inima sanatoasa, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

Descrierea ofertei

Situata la doar 18 km la Nord-Vest de Ramnicu Valcea, Baile Olanesti este o statiune extraordinara, care meritata vizitata cel putin o data! Aflata la o altitudine de 450 de metri, statiunea se bucura de multa lumina naturala, fiind apreciata de multi turisti in cautare de relaxare si odihna. Apele minerale, vestite in zona, se bucura de o mare varietate (15 izvoare diferite), iar pe intreaga intindere a statiunii pot fi intalnite nu mai putin de 35 de surse de hidratare (fantani, bai si multe altele).

Se spune ca puterea binefacatoare a apelor minerale din aceasta regiune era cunoscuta inca din vremea romanilor, de la care au ramas in prezent cateva relicve din piatra. Prima atestare documentara a localitatii Baile Olanesti dateaza din 19 iulie 1527, cu toata ca mentionarea proprietatilor “tamaduitoare” ale apelor minerale sunt mentionate abia la 1760, prilej cu care mosierul regiunii, Toma Olanescu, construieste si primele camere dedicate bailor. Statiunea este mentionata si in hrisoavele lui Tudor Vladimirescu, conducatorul Revolutiei de la 1821, care se retragea in aceste locuri impreuna cu grupul sau de boieri si capitani.

Eficienta apelor a fost testata pentru prima data in anul 1830, analiza fiind facuta de dr. Karl Friedrich Siller. Au urmat apoi si alte analize, de catre Petrache Poenaru sau de catre profesorul de chimie Alexe Marin. In 1973, o mostra a apelor minerale de la Olanesti este trimisa la Expozitia din Viena, unde obtin Medalia de Aur.

In prezent, exista multiple oferte de cazare in Baile Olanesti, iar preturile sunt excelente pe toata durata anului! In plus, pot fi vizitate si obiective turistice din zona, precum Manastirea Cozia sau Curtea de Arges. Bucura-te de oportunitatile de vacanta oferite si profita de un sejur odihnitor in inima naturii! Nu uita nici de numeroasele afectiuni ce pot fi tratate la Baile Olanesti. Printre acestea se numara afectiuni ale glandelor si sistemelor digestive, afectiuni de natura metabolica, afectiuni cronice ale rinichilor, afectiuni cardio-respiratorii si circulatorii.

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

HOTEL OLANESTI 4*

 

HOTEL PRESIDENT 3*

HOTEL TISA 3*

HOTEL STOGU 3*

HOTEL CENTRAL 3*

HOTEL ALICE 3*