+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Baile Herculane

contact

BĂILE HERCULANE

Pret de la: 130 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, O inima sanatoasa, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

Descrierea ofertei

Naturaletea pitoreasca a peisajelor, padurile de conifere vechi de sute de ani, dar si climatul bland, cu influente submediteraneene, sunt doar cateva dintre beneficiile care au favorizat dezvoltarea statiunii Baile Herculane. Frumusetea traseelor, precum si aerul curat, au convins pana in prezent sute de turisti sa profite de ofertele de cazare in Baile Herculane! Exista un fenomen foarte ciudat in aceasta zona, care, desi este situata la o altitudine de 168 m, prezinta in aer o concentratie de ioni negativi la fel de ridicata ca la altitudini de 2000-3000 de metri. Nu in ultimul rand, prezenta izvoarelor termale si super-termale (60°C) de mai multe origini (sulfuroase, calcaroase etc.) au contribuit la recunoasterea acestei statiuni inca din vremea Imperiului Roman.

Legenda spune ca insusi Hercule a oprit in valea Cernei pentru a se imbaia si odihni. Descoperirile arheologice arata ca aceasta regiune a fost populata inca din paleolitic, iar placutele din piatra care au fost dezgropate indica faptul ca multi aristocrati romani isi petreceau zilele de vacanta aici. Nu mai putin de sase statui ale lui Hercule au fost descoperite, apartinand acelei perioade. Astazi, una dintre replicile statuilor, turnata in 1874, serveste drept punct de reper in centrul statiunii.

Romanii numeau aceste izvoare drept “Ad Aquas Herculi Sacras”, insemnand “Apele sacre ale lui Hercule”. De-a lungul timpului, numeroase personalitatii ale epocilor au profitat de frumusetea locurilor in scopuri de agrement si relaxare, de la imparatul Marcus Aurelius pana la Franz Joseph al Austriei, care spune despre Baile Herculane ca este “cea mai frumoasa statiune de pe continent”.

Ti-am pregatit numeroase optiuni, de la pensiuni confortabile pana la hoteluri cu nume rezonante, precum Diana, Afrodita sau Minerva. Bucura-te de istoria incredibila a acestor locuri si planifica-ti o vacanta pe cinste, singur sau alaturi de cei dragi! De la plimbari relaxante in natura abundenta pana la drumetii montane in apropiere, te asiguram ca o vizita a acestor locuri iti va reincarca rapid bateriile!

Pasionatii de istorie se vor simti incredibil in aceste locuri, care poarta amprentele mai multor civilizatii perindate de-a lungul timpurilor. O parte din fostele bai romane functioneaza si astazi, marturie a maiestriei arhitectilor de altadata. Desi cladirile din perioada imperiului Austro-Ungar au fost in parte abandonate, in prezent exista mai multe initiative de restaurare a obiectivelor turistice, cu scopul de a reda statiunii splendoarea pentru care a fost apreciata atatea secole!
Asadar, bucura-te de istoria bogata a acestor locuri, dar si de aerul benefic si de izvoarele termale cu proprietati rare si planifica-ti un sejur de neuitat! Ti-am pregatit o mare diversitate de optiuni de cazare in Baile Herculane, asa ca nu mai sta pe ganduri si fa-ti rezervarea din timp! Iar daca frumusetea naturala a acestor locuri nu te-a convins, suntem siguri ca preturile avantajoase si super-ofertele de sezon iti vor da imboldul necesar pentru a beneficia de o vacanta minunata!

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

HOTEL GRAND MINERVA RESORT & SPA 4*

HOTEL AFRODITA 4*

 

HOTEL SARAS SONS 3*

HOTEL DOMOGLED 3*

HOTEL FERDINAND 3*

HOTEL GOLDEN SPIRIT 3*

HOTEL DIANA 3*

 

HOTEL DACIA 2*