+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Băile Govora

contact

BĂILE GOVORA

Pret de la: 110 Lei/zi/pers

Oferte speciale: Inscrieri timpurii, O inima sanatoasa, Decada balneara, Hai la bai, O saptamana de refacere, Seniori

Descrierea ofertei

Statiunea Baile Govora este renumita de peste un secol, fiind vestita pentru aerul curat si apele „tamaduitoare”. Multi au beneficiat de pe urma vizitelor in aceasta statiune, precum solisti, personalitati istorice si numerosi turisti din tara sau din strainatate.

Prima atestare istorica a izvoarelor de la Baile Govora dateaza din jurul anului 1880, cand sunt descoperite mai multe surse. Desi acestea scoteau la suprafata initial pacura, dupa sondaje ulterioare au fost descoperite si ape sarate si iodurate, precum si un namol sapropelic, folosit pentru tratamentul reumatismului.

La o mica distanta fata de statiune se afla Manastirea Govora, ctitorita de Radu cel Mare, locul unde au aparut primele scrieri in limba romana. Istoria acesteia este strans legata de statiune, aici fiind cazati primii turisti inainte de amenajarea Bailor Govora. Inaugurarea oficiala a statiunii are loc insa in anul 1910, odata cu deschiderea hotelului Palace, construit in asa fel incat fiecare camera sa beneficieze de cel putin o ora de soare in timpul zilei. In prezent, exista multiple optiuni de cazare in Baile Govora, precum hotelurile Belvedere, Palace sau Parc.

 

HOTELURI RECOMANDATE 4*

HOTEL PALACE 4*

 

HOTEL BELVEDERE 3*

HOTEL OLTENIA 3*

 

HOTEL PARC 2*