+40.744.593.864 office@all-tour.ro

ANTALYA

contact

ANTALYA 

Pret de la:  700 Euro/7 nopti-8 zile-5*/pers

Oferte speciale: Early booking

Pachet charter cu avion din Bucuresti, Iasi, Bacau

Descrierea ofertei

Antalya este capitala si cel mai mare oras din regiunea mediteraneana a Turciei si unul dintre cele mai mari porturi din Marea Mediterana (asa-numita „perla a Mediteranei”). Este situat in sudul extrem al partii de vest a Turciei. Dezvoltarea si investitiile care au inceput in anii 1970 au transformat orasul intr-o regiune turistica internationala bine cunoscuta si in capitala turismului turcesc.

Temperatura apei marii variaza de la 15 la 28 de grade Celsius, iar temperatura aerului poate ajunge la 40 de grade in lunile iulie si august, desi cele mai frecvente temperaturi sunt de pana la 35 de grade. Antalya este de asemene, cunoscuta pentru ca are 300 de zile insorite pe an.

Antalya este la doar o jumatate de ora de mers cu masina de centrul montan, unde puteti schia in diminetile din noiembrie pana la sfarsitul lunii mai si va puteti bucura de albastrul Marii Mediterane dupa-amiaza.

Frumusetile din Antalya se regasesc in urme inca vizibile ale numeroaselor civilizatii precum Roma, Bizantul, Grecia dar si multe locuri din vecinatatea sa pot confirma acest lucru. Locul in care se afla cetatea Kale este cea mai frumoasa parte a acestui oras.

Antalya este o regiune de milioane, plin de contraste, un amestec magnific de trecut si prezent, deoarece este impartit in doua parti.

Partea moderna a orasului este foarte asemanatoare cu metropolele europene moderne, cu bulevarde largi, cladiri moderne, magazine de lux, hoteluri de top care sunt scoase din oras si situate pe plaje frumoase si renumite, cum ar fi Konyalti si Lara.

Partea din jurul portului vechi este o alta parte a orasului – Kaleici, care se caracterizeaza prin strazi inguste serpuite, cu case vechi sprijinite de zidurile vechii cetati.

Turnul cu ceas (Saat kulesi) din Piata Kalekapisi face, de asemenea, parte din cetatea orasului. In timp ce va odihniti cu o priveliste incantatoare din Kaleici in portul din Antalya, va sugeram sa va reimprospatati cu fructe proaspat stoarse pe terasa restaurantului de unde puteti admira portul.

Simbolul si personificarea orasului este statuia lui Ataturk si a minaretului de oxigen. Ar trebui sa vizitati si ramasitele Portii lui Hadrian.

CELE MAI FAMOASE PLAJE SUNT IN ANTALYA

Plajele celebre din Antalya sunt: Lara Kundu si Konyaalti.

Plaja Lara Kundu este o plaja lunga de nisip din Antalya. Este la 10 km de aeroport. Vacantele pe aceasta plaja promit o combinatie de atractii naturale si o statiune moderna. Din centrul Antalyei, la aceasta plaja se poate ajunge cu maxi-taxi (dolmuş) .

Plaja Konyaalti este o alta plaja cu nisip, dar si cu pietricele. Aici se poate ajunge mai repede si mai usor (tramvai sau mini autobuz de la Kalekapisi). Situata la 15 km de aeroport. Intre aceste plaje se afla o stanca inalta de pe care raul Duden coboara si se varsa in Marea Mediterana, creand o cascada inalta de 15 m.

Marea este curata si calda. Exista multa verdeata, parti frumos amenajate ale orasului, restaurante excelente, magazine, infrastructura buna, discoteci, asa ca nu veti ramane fara timp.

 

HOTELURI RECOMANDATE :

 

HOTEL RAMADA PLAZA 5*

HOTEL SEA LIFE FAMILY RESORT 5*

HOTEL PORTO BELLO 5*

HOTEL BOUBLTREE BY HILTON ANTALY CITY CENTER 5*

HOTEL RIXOS DOWNTOWN 5*