+40.744.593.864 office@all-tour.ro

Albena

contact

ALBENA

Pret de la: 35 Euro/zi/pers

Oferte speciale: Early Booking

Descrierea ofertei

Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Mării Negre. Albena, cu plaja ei de 6 km, este situată la 30 de km de capitala maritimă a Bulgariei – oraşul Varna.

Numele stațiunii provine de la numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Albena este un prenume feminin bulgăresc.

Construită special ca stațiune turistică, Albena are un stil arhitectonic unitar și unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plajă, au maximă expunere la soare și acces direct la plajă. Albena se situează în apropierea altor centre turistice, culturale și comerciale, reușind totuși să își păstreze habitatul natural. Deși construită pe un teren gol în anii 1960, în prezent arată ca un mic oraș, cu centru, străzi și piețe, având chiar și rețea de transport public — trenuri dedicate care circulă după un orar prestabilit pe străzile orașului.

Stațiunea are plajă în lungime de 5 km, cu o lățime de 150 m, cu nisip fin; apa mării fiind curată, calmă și caldă. Adâncimea apei nu depășește 1,6 metri la o distanță de 100–150 de metri de mal.

 

HOTELURI RECOMANDATE:

 

HOTEL MARITIM PARADISE BLUE 5*

HOTEL FLAMINGO GARDEN 5*

 

HOTEL KALIAKRA 4*

HOTEL KALIAKRA MARE 4*

HOTEL GERGANA 4*

HOTEL MALIBU 4*

HOTEL ARABELLA BEACH 4*

HOTEL SANDY BEACH 4*

HOTEL LAGUNA GARDEN 4*

HOTEL PRIMASOL RALITSA AQUA CLUB 4*

HOTEL LAGUNA BEACH 4*

HOTEL PRIMASOL RALITSA SUPERIOR GARDEN 4*

 

HOTEL COMPLEX ORCHIDEYA 3*

HOTEL MAGNOLIA 3*

HOTEL MURA 3*

HOTEL VITA PARK 3*

HOTEL NONA 3*

HOTEL LAHUNA MARE 3*

HOTEL BORYANA 3*

HOTEL SLAVUNA 3*