CIRCUITE AUTOCAR BACAU

                                 TURCIA INTRE ORIENT SI OCCIDENT

CANAKKALE-KUSADASI-PAMUKKALE-CAPADOCHIA-ISTANBUL

 

24 aprilie-03 mai 2020

Ziua 1 Catre Dardanele – intalnirea Marilor…
Dimineata devreme la ora 0100 plecam din Bacau, din parcare Stadion Municipal, vis-a–vis de McDonald`s. In drum spre Turcia tranzitam Bulgaria prin statiunea Veliko Tarnovo. Mergem pana la stramtoarea Dardanele care separa Europa de Asia si in acelasi timp leaga Marea Marmara de marea Egee. Cazare cu mic dejun in Canakkale hotel 3*.
Ziua 2 Calul Troian si istoria pergamentului
Dupa micul dejun incepem programul zilei pasind pe urmele lui Achile si Ulysse prin portile Troiei pe locurile descrise de Homer in Odiseea si Iliada. Vom fi intimpinati aici de uriasul Cal Troian cu care athenienii au inselat vigilenta cerberilor cetatii. Vom porni apoi catre Pergamon oras multimilenar unde vizitam vechiul Templu al Athenei resedinta regilor eleni, arsenalul, biblioteca (aici s-a scris primul text pe pergament). Cazare cu demipensiune in Kusadasi hotel 3* - 4*
Ziua 3 Casa Fecioarei Maria din Efes
Dupa micul dejun pornim sa vedem cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Apostolul Pavel catre Efesieni, Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor, Zidul lui Lisimach si multe altele… Apoi, vom urca intr-un loc al spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom porni pe langa Templului Zeitei Artemis- una din cele sapte minuni ale lumii antic. Cazare cu demipensiune in Kusadasi la acelasi hotel.
Ziua 4 Piscina Cleopatrei la Pamukkale
După micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă „Castelul de bumbac”. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului polis, Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C.
Cazare cu demipensiune in Pamukkale
Ziua 5 Catre Cappadocia
Mic dejun. Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli –Konya - Aksaray – Nevsehir. In drumul nostru spre Pamukkale ne oprim in Konya fostul oras al calugarilor musulmani timp de 800 de ani. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia. Vizitam cel mai faimos loc din Konya, Mausoleul Mevlana, un loc de pelerinaj pentru credinciosi. Acesta a fondat ordinului sufit al Dervisilor Rotitori, care a fost interzis la sfarsitul anilor 1920. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 6 Orasele subterane
Sunt momente in viata cand v-ati dorit sa faceti ceva spectaculos si nu stiati cam ce ar fi cu putinta? In a 6-a zi a circuitului nostru aveti posibilitatea de a incerca ceva deosebit intr-o excursie optionala-zbor cu balonul, excursie care va ramane pentru totdeauna in memoria dumneavoastra. Programul zilei continua cu Muzeul în aer liber Valea Göreme, sit din patrimoniul UNESCO din 1984. Muzeul este o miniatură reprezentativă a peisajului natural şi cultural al Cappadociei: un complex monastic în care trăiau comunităţi creştine, fiecare cu propria sa biserică în piatră.
Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep. Ultima redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă ce domină dealurile dinprejur și Valea Porumbeilor. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 7 Spre Istanbul
Mic dejun, Pornim spre Istanbul , capitala a trei mari imperii. Spre seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare si timp liber pentru o plimbare in zona centrala a orasului. Cazare cu mic dejun in Istanbul.
Ziua 8 La portile Orientului
Vom porni imediat dupa micul dejun la cunoasterea de aproape a marii capitale a Bizantului de altadata si a Inaltei Porti a Imperiului Otoman de mai tarziu intr-un tur pietonal. Vizitam Muzeul si Geamia Sofia, altadata Biserica Sf.Sofia si Basilica Cistern, contemporana cu Sf.Sofia. Pe acceasi platforma centrala vom vizita si Moscheea Albastra, capodopera de necontestat a arhitecturii otomane medievale. Dupa masa de pranz pe care o servim individual pentru a ne infrupta dupa pofte din bunatatile culinare turcesti, vom vizita Palatul Topkapii. Cladirile Palatului includ Scoala Otomana, Divanul locul in care lucrau cancelarii sultanului, Haremul care include peste 300 de incaperi. Printre exponate se gasesc armuri, arme, bijuterii, haine scumpe, cel mai mare diamant din lume, trasuri, tacamuri, mobila scumpa, dar si sabia lui Stefan cel Mare. Cazare cu mic dejun la acelasi hotel in Istanbul.
Ziua 9 Shopping si relaxare in Istanbul
Mic dejun. Timp liber pentru shopping in Marele Bazar din Istanbul – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii. Spre seara va invitam la o excursie optionala care nu ar trebui ratata de niciun turist ajuns in Istanbul – Croaziera pe Bosfor cu cina si program artistic! Aceasta croaziera pe Bosfor in care vom trece din nou pe langa palatele somptuoase, locurile incarcate de istorie, fortarete antice, hoteluri si vile luxoase, va reprezenta o calatorie fascinanta prin istoria interesanta a acestei culturi si va incheia excursia noastra in Istanbul.
Cazare cu mic dejun la acelasi hotel in Istanbul.
Ziua 10 Inapoi spre casa!
Dupa micul dejun ne vom imbarca in autocar. Pe traseul spre casa facem un popas turistic in orasul Edirne, oras European, vechea capitala a Imperiului Otoman inainte de caderea Constantinopolului, unde vizitam moscheea Selymie Camii, admirand inca odata monumentalitatea asezamintelor religioase turcesti.
Traversam apoi Bulgaria catre Ruse si Giurgiu. Sosire in Bacau in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret/persoana: 425 EURO (loc in camera dubla)

*Oferta valabila pentru grup minim 40 persoane
INSCRIERI CU AVANS 150 EURO
!!!!! In cazul nerealizarii numarului minim de participanti tariful final se recalculeaza astfel:
440 € pentru 35 platitori
450 € pentru 30 platitori
 

TERMENE DE PLATA:
⚫ 35% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 65% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
• 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai mult 30 zile inaintea plecarii;
• 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
 

SERVICII INCLUSE:
 transport cu autocar clasificat 3* pentru turism conform itinerariului;
 9 nopti cazare cu servicii de masa (4 nopti cu mic dejun + 5 nopti cu demipensiune)
 ghid insotitor de grup pe tot parcursul excursiei.
NU SUNT INCLUSE:
 traversare ferry-boat Eceabat – Canakkale 8 €/pers.
 intrarile la obiectivele turistice;
 excursiile optionale;
 serviciile de ghid local 30 € / pers.
 asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno.
IMPORTANT!!!
• Acte necesare pentru calatorie: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia;
• Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului de prestari servicii.
• Distributia camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.);
• Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

GRECIA-CIRCUIT & SEJUR

20-27.06.2020- 8 ZILE / 7 NOPTI

Sofia – Loutra Edipsos – Skiathos –Lichadonisia - Atena – Salonic

Ziua 1 Bacau – Bucuresti – Sofia - Serres
Plecare din Bacau – parcare Stadion Municipal ora 01:00 pe traseul: Bacau – Buzau – Focsani - Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia - Serres. In Bulgaria vom face o scurta oprire in centrul Sofiei - capitala Bulgariei, unul din cele mai vechi orase din Europa. Vizitam, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani), Parlamentul - (exterior), Piata Parlamentului. Dupa acest popas, relaxati si incarcati spiritual ne imbarcam si continuam drumul spre insorita Grecie. Dupa formalitatile vamale din punctul de trecere frontiera Kulata-Promahonas ne indreptam spre orasul Serres situat la poalele Rodopilor. cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 2 Serres - Salonic – Glyfa - Agyocampos- Edipsos
Mic dejun. Ne imbarcam si rulam cu autocarul spre sud traversand regiunile Macedonia si Thessalia pana in sudul acesteia, in portul Glyfa pentru a ne imbarca pe feriboat. Traversare pe insula Evia. Facem cunostinta cu insula si statiunea cu ape termale Loutra Edipsos locatie in care ne vom petrece un scurt sejur in urmatoarele zile ale programului turistic. cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 3 Edipsos
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare si plaja. Izvoarele termale din Edipsos sunt foarte populare datorită proprietăților de vindecare a diferitelor boli ale trupului. Proprietățile curative ale izvoarelor termale Edipsos, sunt cunoscute încă din antichitate. Conform legendei eroul mitic Hercules înainte de fiecare performanță a lui, se imbaia in apele termale de aici pentru a-și pregăti corpul. Dar, și în timpurile moderne, Edipsos a găzduit figuri importante precum Winston Churchill, Onassis, Maria Callas, Greta Garbo, etc.
cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 4 Lichadonisia
Mic dejun. Excursie optionala Lichadonisia. Plecam cu autocarul si incepem calatoria spre Agios Georgios de unde ne vom imbarca in corabii pentru a face turul insulitelor vulcanice, pentru aproximativ 40 min. In cursul acestei mini-croaziere vom putea vedea o epava situata la 10 m sub apa, ruinele unui vechi sat si ale unei manastiri si, daca suntem norocosi, o familie de foci. Vom sta la plaja in Lichadonisia aproximativ 3 ore, servim pranzul si ne bucuram de frumoasa plaja si apele cristaline. Ne imbarcam din nou pe vas si, dupa o calatorie de 20 minute ajungem in Agios Georgios de unde continuam drumul cu autocarul pana in Edipsos.
cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 5 Skiathos
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala in insula Skiathos. Transfer cu autocar catre Pefki de unde ne vom imbarca pe vasul de croaziera care ne va duce in Skiathos. Admiram peisajul spectaculos al insulei Skiathos, una dintre cele mai frumoase si mai fascinante insule din arhipelagul Sporade. Koukounaries este cea mai cunoscuta plaja din Skiathos fiind supranumita si “Chrysi Ammos”, adica “Nisipul Auriu”, datorita nisipului sau fin care sub razele soarelui are culoare aurie. Albastrul intens al apei limpezi a golfului si mireasma padurii de pin care ajunge pana pe plaja contribuie la faima si frumusetea acestui loc. Spre seara revenim pe insula Evia pentru ultima noapte de cazare in Edipsos. cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 6 Edipsos - Atena
Mic dejun. Ne indreptam spre Atena traversand insula spre capitala acesteia – Chalkida. In drumul nostru spre Atena facem un scurt popas in localitatea Prokopi pentru a vizita Biserica Sfantul Ioan Rusul. In jurul pranzului sosim in antica capitala, Atena, dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei. Facem cunostinta cu acesta cosmopolita metropola printr-un tur de oras panoramic si pietonal: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca. Dupa acest tur continuam ziua vizitand cu ghid local Acropole - (biletul de intrare se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica: vestigiile pastrate aici - ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike - sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 7 Atena – Salonic
Mic dejun. Parasim capitala Greciei si ne indreptam spre nord in campia Thessaliei unde vom admira cel de-al doilea oras al Greciei, Salonic una dintre cele mai importante destinații turistice. Pe drumul nostru spre Salonic facem un scurt stop fotografic la Thermopile. Ajunsi in Salonic facem un tur panoramic si pietonal: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI) si vizitarea Bisericii Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Continuam calatoria spre Serres unde ramanem cazati peste noapte inainte de plecarea spre Romania. cazare cu mic dejun hotel 3*
Ziua 8 Serres – Sofia – Giurgiu – Bucuresti – Focsani – Bacau
Mic dejun. Ne imbarcam si pornim la drum pe ruta Promachonas – Kulata –Sofia - Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Buzau – Bacau. Sosire in Bacau seara tarziu in functie de formalitatile vamale si de trafic.

TARIF: 370 €

adult / loc in camera dubla
Tarif calculat pentru grup de minim 40 platitori
 Supliment single: 85 euro/pers.
 Copil pana in 5 ani in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar: 200 euro.
Servicii incluse:
• Transport cu autocar clasificat international pentru turism;
• Ferryboat Glyfa – Agyocampos;
• 7 nopti cazare hoteluri de 3* astfel:
o 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in zona Serres sau Salonic
o 4 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in statiunea Loutra Edipsos (insula Evia);
o 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Atena
o 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* zona Salonic sau Serres
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
• Vizita Biserica Sf. Ioan Rusul- Prokopi
• Taxele de oras
• Ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole
• Ghid insotitor de grup pe tot parcursul excursiei.
Servicii neincluse:
• asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale:
o Skiathos - 30 € (transfer inclus)
o Lichadonisia – 35 € (transferuri autocar si masa de pranz incluse)
Imbarcare din urmatoarele orase:
Bacau, Adjud, Focsani, Ramnicu Sarat, Buzau, Bucuresti, Giurgiu
Anexa program turistic „Grecia- Circuit &Sejur” 20 – 27 iunie 2020:
De retinut:
DOCUMENTE DE CALATORIE
•Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAUPASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
•Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si SpatiuluiEconomic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate.
•In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati invederea emiterii unei noi carti de identitate.
•Copiii care nu au carte de identitate, calatoresc in afara granitelor tarii numai pe baza pasaportului insotit deambii parinti sau in lipsa unuia sau ambilor parinti suplimentar pasaportului vor prezenta procura din partea acestora.
•Agentia organizatoare All Tour nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permitaccesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
•Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poatesa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
•Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu patsuplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
•Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sauaspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
•Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurariiacestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.