Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PELERINAJE

Israel – Descopera taramul biblic

11–16 martie 2019


Pentru cei care iubesc călătoriile și nu numai, Israel este un prilej de a face cunoștință cu istoria; este o destinație unde descoperim un amalgam de arhitectură veche și nouă, descoperim cum se îmbină cele trei mari religii monoteiste și tradițiile lor.
Israelul este locul unde dorești o viață să ajungi și de unde te întorci cu un sentiment de liniște interioară de care se bucură numai cei care au călcat pe urmele lui Iisus pe Via Dolorosa.
Haifa cu Grădinile Bahai și Măn. Stella Marris, nordul Israelului cu Nazaretul, Muntele Tabor, Capernaum, Bethleem cu Biserica Nașterii și Ierusalim cu Muntele Măslinilor, Muntele Sion și Via Dolorosa sunt numai câteva din locurile pe care vă propunem să le vizitați în cele 6 zile pe care le petreceți alături de noi.
Itinerariu

Ziua 1, București – Tel-Aviv – Haifa – Nazareth
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania El Al . Decolare la ora 11.00 din București cu zborul LY 574, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.30.
Bruhim habaim! (Bine ați venit!). Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ajungem în oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 2, Muntele Tabor – Cana Galileii – Muntele Fericirilor – Capernaum
Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos - Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.
Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.
Coborâm spre Marea Galileii și mergem pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.
Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 3, Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon
După micul dejun vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.
Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă –
lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.
Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leu său. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Be’teavon! (Poftă bună!)

Ziua 4, Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nasterii
După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).
Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 5, Ierusalim, Muntele Măslinilor – Via Dolorosa
Shalom! (Pace!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.
Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 6, Ierusalim, Muntele Sion – Ein Karem – Tel-Aviv – București
Mic dejun. Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.
Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii.
Părăsim Ierusalimul și ne îndreptăm spre localitatea Lod. Aici se află biserica ce adăpostește mormântul, lanţul cu care a fost legat şi o parte din moaștele Sf. Gheorghe.
De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv.
La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)
Decolare din Tel-Aviv la ora 17,40 cu zborul LY 571, aterizare în București la ora 20.25.

Pret 575 euro/pers.

Tarif calculat pentru un grup de minim 40 pers.
INSCRIERI CU AVANS 175 €URO

SERVICII INCLUSE IN TARIF:
•avion București – Tel-Aviv – București
•taxe de aeroport,
•autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
•5 nopți de cazare la hoteluri de 3-4*
•demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
•toate intrările la obiectivele din program
•taxiul pe Muntele Tabor
•taxiul la Man. Sf. Sava
•ghid vorbitor de limba română
•preot însoţitor din partea agenției care asigură asistențăduhovnicească

SERVICII NEINCLUSE IN TARIF:
•tips & porter în valoare de 15 Euro de persoană pe toatăperioada (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
•mesele de prânz
•cheltuieli personale.

REPERE DIN TRASEU:
•Vizitați Biserica Bunei-Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
•Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Măslinilor
•Înotați în Marea Moartă
•Cel mai vechi oraș din lume locuit continuu - Ierihon
•Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa și Biserica Sf. Mormânt

SUPLIMENTE & REDUCERI:
•Supliment de single 135 €
•Reducere 20 euro pentru copii intre 6-11,99

PELERINAJ MANASTIRILE DIN MUNTENIA

03-04 NOIEMBRIE 2018

transport cu autocarul din Bacau

ZIUA I 03 noiembrie 2018
Ora 500 Intalnire cu ghidul in parcare Stadion Municipal Bacau si plecare la ora 0515 pe traseul:Bacau – Focsani – Buzau – Ploiesti - Snagov – Bucuresti.
Ajunsi la Ploiesti ne inchinam la Manastirea Ghighiu - monument de arhitectura ridicat acum mai bine de patru secole, in mijlocul unei paduri care facea parte din legendarii Codri ai Vlasiei, manastire la care care oamenii vin sa se roage la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului - Siriaca, adusa tocmai din Siria.
Continuam traseul excursiei catre Bucuresti si oprim pentru inchinare si vizitare la Mănăstirea Snagov - lăcaș de cult atestat documentar încă de pe vremea domnitorului Mircea cel Bătrân. Mănăstirea este legată însă de numele domnitorului Vlad Ţepeş, a cărui piatră de mormânt se află în interiorul bisericii. Dupa acest popas ne continuam periplul prin meandrele istoriei romanesti prin vizita la Palatul Mogoşoaia, unul dintre cele mai căutate şi atractive obiective turistice datorită valorosului patrimoniu arhitectural.
Seara ramanem cazati in Bucuresti la hotel 2-3*

ZIUA II  04 noiembrie 2018
Mic dejun. Deplasare catre Mănăstirea Cernica cel mai mare aşezământ monahal de cultură, spiritualitate şi artă religioasă din Ţara Românească si locul unde au trăit: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici. Participare la Sfanta Liturghie. Continuam excursia noastra cu doua lacase de cult foarte cautate de credinciosii crestini: Biserica Draganescu - pictata de Parintele Arsenie Boca care a lucrat mai bine de 15 ani, lasand pentru posteritate o capodopera . Ultimul obiectiv al zilei si al excursiei va fi in localitatea Letca Noua- Giurgiu unde ne vom inchina la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului cu Pruncul în Braţe aflata in Biserica ctitorita de Mitropolitul Ţării Româneşti, Nifon si pictata in interior de marele pictor Gheorghe Tăttărescu. Cu inimile incarcate de bucurie revenim spre casa unde vom ajunge in jurul orei 2000.

TARIF: 265 ron/pers

Tarif calculat pentru minim 40 de platitori!
Înscrieri cu acont minim de 100 RON

Servicii incluse in pret:
transport cu autocar clasificat INTERNATIONAL, pentru turism;
1 noapte cazare cu mic dejun in Bucuresti, la hotel 2-3*, camere de 2-3 locuri cu grup sanitar si dus propriu;
Ghid acreditat si preot însoțitor din partea agentiei pe tot parcursul programului.

Nu sunt incluse:
Supliment single 60 ron/pers
Intrările la obiectivele turistice din program;