Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUITE AUTOCAR

TURCIA INTRE ORIENT SI OCCIDENT

CANAKKALE-KUSADASI-PAMUKALE-CAPPADOCHIA-ISTANBUL

29 aprilie-08 mai 2019

Ziua 1 Catre Dardanele – intalnirea Marilor…
Dimineata devreme la ora 02.00 plecam din Bacau, din parcare Stadion Municipal, vis-a–vis de McDonald`s. In drum spre Turcia tranzitam Bulgaria prin statiunea Veliko Tarnovo. Mergem pana la stramtoarea Dardanele care separa Europa de Asia si in acelasi timp leaga Marea Marmara de marea Egee. Cazare cu mic dejun in Canakkale hotel 3*.
Ziua 2 Calul Troian si istoria pergamentului
Dupa micul dejun incepem programul zilei pasind pe urmele lui Achile si Ulysse prin portile Troiei pe locurile descrise de Homer in Odiseea si Iliada. Vom fi intimpinati aici de uriasul Cal Troian cu care athenienii au inselat vigilenta cerberilor cetatii. Vom porni apoi catre Pergamon oras multimilenar unde vizitam vechiul Templu al Athenei resedinta regilor eleni, arsenalul, biblioteca (aici s-a scris primul text pe pergament). Cazare cu demipensiune in Kusadasi hotel 3* - 4*
Ziua 3 Casa Fecioarei Maria din Efes
Dupa micul dejun pornim sa vedem cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Apostolul Pavel catre Efesieni, Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor, Zidul lui Lisimach si multe altele… Apoi, vom urca intr-un loc al spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom porni pe langa Templului Zeitei Artemis- una din cele sapte minuni ale lumii antice, spre ruinele marii biserici construite de catre Imparatul Iustinian deasupra mormantului Sfantului Ioan.
Cazare cu demipensiune in Kusadasi la acelasi hotel.
Ziua 4 Piscina Cleopatrei la Pamukkale
După micul dejun ne indreptam spre Pamukkale cu ale sale terase de travertin albe, semicirculare. Inspirati de muntele de un alb sclipitor, cu formațiunile sale calcaroase, semicirculare, turcii au dat locului numele Pamukkale care înseamnă „Castelul de bumbac”. Odată ajunși la poalele muntelui, urcăm la pas, desculți, bucurându-ne de priveliștea uimitoare și de blândețea netedă a teraselor de travertin. In apropiere se află ruinele orașului balnear, Hierapolis, un loc adorat de romani pentru izvoarele sale cu apă termală ce conțin minereuri de calcit alb. Acestea sunt și sursa teraselor de travertin, azi deschise publicului larg pentru a testa din plin binefacerile apelor termale. Revigorați după baia fierbinte, coborâm spre ruinele orașului Hierapolis, printre cele mai bine păstrate orașe antice. Aici descoperim Poarta Frontinus , Strada Coloanelor, principala arteră a vechiului polis, Biserica Bizantină, ruinele Tempului lui Apollo, apoi urcăm spre spectaculosul Teatru Antic, construit din porunca împăratului Severus în anul 206 D.C.
Cazare cu demipensiune in Pamukkale
Ziua 5 Catre Cappadocia
Mic dejun. Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli –Konya - Aksaray – Nevsehir. In drumul nostru spre Pamukkale ne oprim in Konya fostul oras al calugarilor musulmani timp de 800 de ani. Astazi Konya este cel mai religios oras conservator din Turcia. Vizitam cel mai faimos loc din Konya, Mausoleul Mevlana, un loc de pelerinaj pentru credinciosi. Acesta a fondat ordinului sufit al Dervisilor Rotitori, care a fost interzis la sfarsitul anilor 1920. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 6 Orasele subterane
Sunt momente in viata cand v-ati dorit sa faceti ceva spectaculos si nu stiati cam ce ar fi cu putinta? In a 6-a zi a circuitului nostru aveti posibilitatea de a incerca ceva deosebit intr-o excursie optionala-zbor cu balonul, excursie care va ramane pentru totdeauna in memoria dumneavoastra. Programul zilei continua cu Muzeul în aer liber Valea Göreme, sit din patrimoniul UNESCO din 1984. Muzeul este o miniatură reprezentativă a peisajului natural şi cultural al Cappadociei: un complex monastic în care trăiau comunităţi creştine, fiecare cu propria sa biserică în piatră.
Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Primii oameni care au început să sape adăposturile subterane din regiune au fost hitiții, în epoca bronzului. Orașele subterane din Cappadocia și-au atins apogeul în epoca bizantină, secolele VI - VII, când creștinii din regiune au fost nevoiți să se ascundă în subteran perioade lungi de timp pentru a scăpa de arabi și invadatorii persani. Orașul subteran Kaymaklı este cel mai mare exemplu de acest fel din Cappadocia, cu un labirint de camere conectate prin tuneluri, care se întind pe opt niveluri. E timpul să ne reîncărcîm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep. Ultima redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă ce domină dealurile dinprejur și Valea Porumbeilor. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină. Cazare cu demipensiune la hotel 4* in Cappadocia.
Ziua 7 Spre Istanbul
Mic dejun, Pornim spre Istanbul , capitala a trei mari imperii. Spre seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare si timp liber pentru o plimbare in zona centrala a orasului. Cazare cu mic dejun in Istanbul.
Ziua 8 La portile Orientului
Vom porni imediat dupa micul dejun la cunoasterea de aproape a marii capitale a Bizantului de altadata si a Inaltei Porti a Imperiului Otoman de mai tarziu intr-un tur pietonal. Vizitam Muzeul si Geamia Sofia, altadata Biserica Sf.Sofia si Basilica Cistern, contemporana cu Sf.Sofia. Pe acceasi platforma centrala vom vizita si Moscheea Albastra, capodopera de necontestat a arhitecturii otomane medievale. Dupa masa de pranz pe care o servim individual pentru a ne infrupta dupa pofte din bunatatile culinare turcesti, vom vizita Palatul Topkapii. Cladirile Palatului includ Scoala Otomana, Divanul locul in care lucrau cancelarii sultanului, Haremul care include peste 300 de incaperi. Printre exponate se gasesc armuri, arme, bijuterii, haine scumpe, cel mai mare diamant din lume, trasuri, tacamuri, mobila scumpa, dar si sabia lui Stefan cel Mare. Cazare cu mic dejun la acelasi hotel in Istanbul.
Ziua 9 Shopping si relaxare in Istanbul
Mic dejun. Timp liber pentru shopping in Marele Bazar din Istanbul – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii. Spre seara va invitam la o excursie optionala care nu ar trebui ratata de niciun turist ajuns in Istanbul – Croaziera pe Bosfor cu cina si program artistic! Aceasta croaziera pe Bosfor in care vom trece din nou pe langa palatele somptuoase, locurile incarcate de istorie, fortarete antice, hoteluri si vile luxoase, va reprezenta o calatorie fascinanta prin istoria interesanta a acestei culturi si va incheia excursia noastra in Istanbul.
Cazare cu mic dejun la acelasi hotel in Istanbul.
Ziua 10 Inapoi spre casa!
Dupa micul dejun ne vom imbarca in autocar. Pe traseul spre casa facem un popas turistic in orasul Edirne, oras European, vechea capitala a Imperiului Otoman inainte de caderea Constantinopolului, unde vizitam moscheea Selymie Camii, admirand inca odata monumentalitatea asezamintelor religioase turcesti.
Traversam apoi Bulgaria catre Ruse si Giurgiu. Sosire in Bacau in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Pret/persoana: 425 EURO (loc in camera dubla)

*Oferta valabila pentru grup minim 40 persoane
!!!!! In cazul nerealizarii numarului minim de participanti tariful final se recalculeaza astfel:
440 € pentru 35 platitori
450 € pentru 30 platitori

⚫ 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 70% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
•30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai mult 30 zile inaintea plecarii;
•100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar clasificat 3* pentru turism conform itinerariului;
9 nopti cazare cu servicii de masa (4 nopti cu mic dejun + 5 nopti cu demipensiune)
ghid insotitor de grup pe tot parcursul excursiei.
NU SUNT INCLUSE:
intrarile la obiectivele turistice;
traversare ferry-boat Eceabat – Canakkale aprox. 8 €/pers.
excursiile optionale;
serviciile de ghid local – aprox. 20 € / pers.
asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno.
IMPORTANT!!!
•Acte necesare pentru calatorie: paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
•Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţinun adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat lanotariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciarpe care să-l prezinte la frontieră).
•Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriulpropriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
•Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocuiunele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
•Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia;
•Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii(intocmirii) contractului de prestari servicii.
•Distributia camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectulcamerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
•Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.);