PELERINAJE

Grecia – Marii Sfinti Vindecatori de boli grave 

23 aprilie – 2 mai 2018

Salonic - Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir , Biserica Sf. Sofia, Catedrala Sf. Grigorie Palama; Insula Eghina, Sf. Nectarie, Mănăstirea Nea Makri –Sf. Efrem cel Nou, Insula Evia - Sf. Ioan Rusu, Patras - Sf. Andrei; Kefalonia – Sf. Gherasim; Biserica Maicii Domnului“Langouvar” - Serpii Maicii Domnului, Biserica Maicii Domnului cu Crini; Insula Corfu - Sf Spiridon, Kalambaka - Complexul Meteora.

 ZIUA 1, Bacau – Salonic- Souroti – Paralia Katerini (1100 km.)
Întâlnire la ora 15.30 în Parcare Stadion Municipal Bacau, plecare la ora 16.00 pe ruta Bacau - București – Ruse – Plevna – Sofia - Kulata – Salonic.
 ZIUA 2, Tur al orașului Salonic
Ajunși în Salonic ne vom îndrepta către Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde cu bucurie ne închinăm la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare și renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou și apoi către Catedrala Mitropolitană care adăpostește moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în turul pietonal al orașului Salonic. Ne imbarcam si pornim catre Souroti pentru vizitarea Manastirii Sf. Ioan Evanghelistul, unde se afla Mormantul Sf. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul. Dupa inchinare la aceasta manastire ne indreptam catre Paralia Katerini unde vom fi cazati la Hotel 3*
 Ziua 3, Paralia – Volos – Prokopi – Nea Makri (450 km.)
Mic dejun. Ne îndreptăm către Atena. Vom face o oprire la Mănăstirea Kato Xenia, o minunată mănăstire de maici, situată în frumosul oraș Volos. Aceasta, cu deosebita bucurie și evlavie, păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve creștine. Brâul este țesut din păr de cămilă și, alături de Cinstitul ei Acoperământ, constituie singura amintire prețioasă ce se păstrează din viața ei pământească. Continuăm drumul spre capitala Greciei și trecem pe Insula Evia (cea de-a doua mare insula grecească, după Insula Creta) și ne îndreptăm către localitatea Prokopi aflată în partea nordică a insulei Evia. Anual, mii de pelerini poposesc la Mănăstirea Sfântul Ioan Rusu din Prokopi. Biserica mănăstirii adăpostește, cu mare bucurie, moaștele intregi ale Sfântului Ioan Rusu, un sfânt cunoscut și iubit în întreaga lume. In continuarea programului zilei vom trece prin localitatea Nea Makri, unde pe “colina neprihăniților” din localitate este Mănăstirea Buna-Vestire ce adăpostește moaștele Sfântului Efrem cel Nou, moaste la care vom avea binecuvantarea si bucuria de a ne inchina. Cazare în Nea Makri.
 Ziua 4, Nea Makri - Atena – Insula Eghina – Atena (200 km.)
Mic dejun. Plecăm spre Insula Egina, cea mai întinsă dintre insulele golfului Saronic, situată la aproximativ 40 de minute de capitala grecească, cunoscută datorită culturii de fistic dar și datorită faptului că aici sunt moaștele Sfântului Nectarie. Ne vom îndrepta în cursul dimineții către portul Pireu – de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat cu destinația Insula Egina. Odată ajunși pe insulă ne vom bucura de atmosfera insulară, apoi ne vom îndrepta spre Mănăstirea Sfânta Treime, vizitată de mii de pelerini anual. Aici sunt adăpostite moaștele Sfântul Nectarie. Revenim in Atena. Incepem programul de vizita in Atena cu un tur pietonal : Parlamentul, admiram schimbarea garzii din Piata Syntagma. Continuam pietonal prin Grădinile Naţionale, un parc ce se întinde pe o suprafaţă de peste 15 hectare. Traseul continua spre situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion, cartierul Plaka -timp liber pentru cumparaturi. Dupa acest tur de oras ne deplasam la hotel. Cazare în Atena.
 Ziua 5, Atena – Loutraki – Corinth – Patras (280 km.)
După micul dejun plecăm spre Patras, cu oprire la Mănăstirea Loutraki care adăpostește moaștele Cuviosului Patapie. Sfintele moaște sunt așezate într-una din grotele din incinta mănăstirii iar grota alăturată este cea în care a viețuit și s-a nevoit sfântul ocrotitor al locului. Cuviosul Patapie este cunoscut ca unul dintre sfinții tămăduitori de cancer. În drum spre al treilea oras ca mărime din Grecia (Patras) ne oprim la Canalul Corint, canal ce leaga Marea Ionica de Marea Egee. Mănăstirea Mega Spileo (Marea Peșteră) ce adăpostește sute de sfinte moaște și Icoana Maicii Domnului făcută de Sf. Ap. Luca, descoperită printr-o minune. Ajunși în Patras ne îndreptăm către Biserica Sfântului Apostol Andrei. În interiorul bisericii pelerinii se închina sfintelor moaște ale Sfântului Andrei (capul sfântului), cât și unei părți din crucea în forma de X, pe care acesta a fost răstignit. Cazare la hotel în Patras hotel 3*.
 Ziua 6, Patras-Killini-Kefalonia ( Markopoulos)-Killini-Patras (260km)
Mic dejun. Deplasare spre portul Kilini. Traversare cu ferry-boat-ul in insula Kefalonia. Vizita la Biserica inchinata Maicii Domnului “Langouvar” din Markopoulo – unde in fiecare an apar serpii Maicii Domnului si Biserica Maicii Domnului cu Crini (unde infloresc crinii deja uscati). Programul zilei continua cu deplasare catre Omala unde ne inchinam la moastele Sf Gherasim. Revenim in portul Poros pentru traversare cu ferry-boat-ul (insula Kefalonia-Killini) apoi mergem la hotel. Cazare in Patras hotel 3*
 Ziua 7, Patras – Corfu (300 km.)
După micul dejun vom pleca spre Insula Corfu; trecem cu feryboatul la Igoumenitza în insula Corfu. Ocrotitorul spiritual al insulei Corfu este Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în biserica din Piaţa Sarocco din capitala insulei. Evlavia credincioşilor pentru Sfântul Spiridon face ca această biserică să fie cel mai important monument religios al insulei. Catedrala mitropolitană a oraşului este Panaghia Spiliotissa - "a Maicii Domnului din Peşteră", construită în anul 1577. Aici se păstrează moaştele Sfintei Împărătese Teodora, pomenită de Biserică în fiecare an la 11 februarie. Cazare la hotel în Corfu.
Grecia – Marii Sfinti Vindecatori de boli grave
Salonic - Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir , Biserica Sf. Sofia, Catedrala Sf. Grigorie Palama; Insula Eghina, Sf. Nectarie, Mănăstirea Nea Makri –Sf. Efrem cel Nou, Insula Evia - Sf. Ioan Rusu, Patras - Sf. Andrei; Kefalonia – Sf. Gherasim; Biserica Maicii Domnului“Langouvar” - Serpii Maicii Domnului, Biserica Maicii Domnului cu Crini; Insula Corfu - Sf Spiridon, Kalambaka - Complexul Meteora.
23 aprilie – 2 mai 2018
 Ziua 8, Corfu – Kalambaka (220 km.)
Mic dejun. Plecăm spre Kalambaka vom vizita Mănăstirile din Complexul Monastic Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, al doilea după Muntele Athos. Dupa inchinare la doua dintre aceste manastiri ne vom delecta cu o prezentare a tehnicilor de pictare a icoanelor la un atelier situat la poalele meteorelor . Cazare la hotel în Kalambaka.
 Ziua 9, Kalambaka – Paralia (220 km.)
După micul dejun, ne îndreptăm către Paralia Katerini prin defileul din Valea Tempi și facem o pauză pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Răspândind creştinismul, sfânta a ajuns şi în Grecia. Când a ajuns la Tembi, a fost prinsă de închinătorii la idoli şi a fost dusă la guvernatorul ţinutului, pe nume Tarasios. Încercând să o facă să renunţe la credinţa creştină, a supus-o la multe chinuri, însă sfânta le-a răbdat cu mult curaj. La sfârşit, Tarasios a poruncit să i se taie capul şi aşa Sfânta Paraschevi şi-a încredinţat sufletul lui Iisus Hristos. Trupul ei a fost înmormântat pe ascuns de câţiva creştini. La mormîntul ei s-au făcut multe minuni de vindecare a bolilor de ochi, minuni care continuă şi în zilele noastre. Plecăm către Litochoro, orăşel montan aflat la baza legendarului Munte Olimp, cel mai înalt munte al Greciei și ne oprim la Mănăstirea Sf. Dionisie al Olimpului, unde se află mostele Sf. Dionisie de la Olimp, una dintre cele mai frumoase şi iubite mănăstiri din regiune. Ne îndreptăm apoi spre Mănăstirea Sf. Efrem Sirul care păstrează cea mai mare comoară a locului: mâna dreapta a Sfântului Efrem Sirul, cea prin care harul lui Dumnezeu a dăruit lumii nenumărate imne, rugăciuni şi cuvinte de învăţătură. Sfântul Efrem Sirul este prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 28 ianuarie. Cazare la hotel în Paralia Katerini.
 Ziua 10, Paralia – Bacau (1100 km.)
Mic dejun. Plecăm spre casa pe traseul: Paralia – Salonic – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti-Focsani - Bacau. Se ajunge în Bacau in jurul orei 2300 în funcție de trafic și formalitățile vamale.

TARIF: 395 EURO/ pers. pentru grup minim 40 persoane
Inscrieri cu avans minim 150 euro
Tariful include
 Transport cu autocarul climatizat, clasificat international pentru turism;
 8 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 2 / 3 * (clasificare locală)
 Ghid acreditat din partea agenției pe tot traseul excursiei și preot însoțitor.
Tariful nu include
 Ferryboat Glyfa – Agiokampos (Insula Evia)- aprox. 5 euro
 Ferryboat Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina) – aprox. 20 euro
 Ferryboat Kyllini – Poros – Kyllini (Insula Kefalonia) – aprox. 20 euro
 Ferryboat Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza (Insula Corfu) - aprox. 20 euro
 Intrările la obiectivele turistice;
 Alte taxe și cheltuieli personale.
IMPORTANT!!!
• Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
• Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia;
• Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
• Distributia camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Pretul la ferryboat este orientativ, acesta fiind tariful la data publicarii programului.
• Compania de ferryboat isi rezerva dreptul de a modifica orarul de operare in functie de anumite situatii speciale
• Acte necesare pentru calatorie: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
INFORMATII SI ÎNSCRIERI LA AGENTIA DE TURISM ALL TOUR BACAU str. Pasajul Revolutiei nr. 3
Tel. fix: 0234515488; mobil: 0744593864 - Livia 0756855154 - Lucian 2